• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tai porcul de Crăciun? Iată ce noi reguli ANSVSA au intrat în vigoare!

    agrointeligenta.ro -

    Apropierea sărbătorilor de iarna este caracterizată de o creștere a numărului de porci sacrificați. Pentru a evita răspândirea virusului pestei porcine africane (PPA), Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus o serie de măsuri de prevenire, supraveghere și control al bolii, iar Agrointeligența -AGROINTEL.RO vă prezintă care sunt aceste măsuri derulate de ANSVSA mai ales cu privire la sacrificarea porcilor în preajma Crăciunului.

    În gospodăriile populației:

    În pensiuni și puncte gastronomice locale:

    În fermele comerciale:

    De asemenea, se vor realiza controale în trafic, cu sprijinul reprezentanţilor Inspectoratelor de Poliţie județene, pentru a se verifica dacă sunt respectate condițiile legale pentru transportul animalelor, cărnii și produselor din carne.

    În cazul mișcării animalelor:

    Este interzisă punerea în consumul uman a cărnii de porc care nu a fost supusă examenului pentru detectarea Trichinella spp., iar carnea provenită de la porcinele infestate cu Trichinella spp. se declară improprie consumului uman și se elimină în conformitate cu legislația sanitară veterinară în vigoare.

    Numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. este 0800 826 787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor


    Te-ar mai putea interesa

    Noua PAC – subvenții APIA la hectar între 130 și 240 de euro Tânără fermieră: Amendă de 100.000 de lei pentru un solar amplasat în propria grădină Laurențiu Filipescu, crescător de capre: ”Vând brânza cu 45 lei/kg și laptele cu 15 lei/litru, dar livrez la ușa clientului”

    Ultimele știri

    Oierul Nicolae Romoșan și-a triplat vânzările de brânză cu o investiție deșteaptă de 2.000 de euro Fermierii care vor să facă procesare – fonduri de până la 10 milioane de euro. Ghidul final, publicat de AFIR Tărâțe în hrana puilor de găină – când și cum se administrează