• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Greierele de casă – a treia insectă autorizată de Comisia Europeană ca aliment!

    Angelica Lefter -

    O nouă insectă autorizată ca ingredient alimentar, după viermele galben și lăcusta călătoare! Comisia Europeană a autorizat, joi – 10 februarie, promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană,

    Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, acesta ar reprezenta a treia insectă care a fost aprobată pentru consum, după ce în luna iulie a anului trecut a primit aviz viermele galben uscat şi în luna noiembrie lăcusta călătoare.

    În informarea preluată de agerpres.ro se arată că în cazul greierelui de casă, autorizația de consum este valabilă atât sub formă congelată, uscată sau pudră.

    Greiere de casă prăjit

    Decizia ca greierele de casă să devină apt pentru consum la scară largă, autorizat de Comisia Europenană, a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunțită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

    Aceasta a concluzionat că un consum al insectei este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea. Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menționeze posibilele reacţii alergice.

    Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit în ultimii ani că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoasă, cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

    Mai mult, milioane de oameni din întreaga lume includ insectele în dieta zilnică, iar  în contextul strategiei ”De la fermă la furculiță”, insectele au fost identificate ca surse de proteine care pot facilita tranziția către un sistem alimentar sustenabil.


    Te-ar mai putea interesa

    Cosmin Micu, fermier: Numai pentru balta din care irig, taxa de stâlp este de 25.000 de lei pe an! Șeful ANSVSA s-a întâlnit cu turcii care au construit în România cea mai mare fabrică de amidon din porumb Soluție cu bicarbonat pentru afide – rețeta originală folosită de legumicultori

    Ultimele știri

    Fermierii riscă să rămână fără roșii din cauza caniculei. Soluția? Ventilatoare montate în solarii! APIA a majorat subvenția pentru ovine. Diferența ce se virează crescătorilor pe cap de oaie Egiptul și-a suspendat producția de uree din cauza conflictului Israel-Iran. Prețul fertilizanților, în creștere