• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pâinea neagră revine la modă

    agrointeligenta.ro -

    Specialitățile de pâine neagră se vând din ce în ce mai bine. Astfel, dacă acum acestea reprezintă 7% din totalul vânzărilor, tendința se va menține și anul viitor, când reprezentanții organizațiilor profesionale așteaptă ca pâinea neagră să dețină 10% din consumul total la nivel național.

    Înainte de 1989, în România se mânca mai multă pâine neagră, care era mai sănătoasă.

    “După această perioadă, la noi s-a născut ideea că nivelul de trai este dat de consumul de pâine albă. În ultimii ani, însă, tendinţa este de creştere pentru consumul de pâine neagră, după câte observăm din vânzările noastre”, a declarat Aurel Popescu, președintele ROMPAN, citat de Mediafax.

    Reprezentantul patronatului a arătat că în alte ţări din UE, consumul de pâine neagră depăşeşte 20% din piaţă.

    Potrivit şefului Rompan, consumul de pâine neagră a ajuns la 7% din valoarea pieţei de pâine, fiind evaluat la 45 de milioane de euro, iar pentru anul viitor se estimează că va atinge o pondere de 10% din piaţă.


    Te-ar mai putea interesa

    Ce spune legea despre fructele care cad în curtea vecină. Cine are dreptul să le culeagă Calendarul verificărilor APIA în teren. Vezi când ajung inspectorii în control în ferma ta Făina ieftină din R. Moldova falimentează morile românești. Viorel Marin, ANAMOB: Fermierii sunt lăsați la mâna traderilor

    Ultimele știri

    Cooperativa ecologică cu 2.200 ha de teren și Bălțate care dau 31 de litri de lapte bio pe zi Cu ce se erbicidează rapița la Banat Agri Group, județul Timiș Avertizare ANM: Canicula continuă. Furtuni și vijelii în mai multe județe