• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermele de prepeliţe sau de iepuri pot reprezenta o oportunitate pentru fermierii români? Vezi ce spune ministrul Achim Irimescu

    agrointeligenta.ro -

    Afacerile de nișă ar trebui să plece de la nevoile pieței, consideră ministrul agriculturii Achim Irimescu.

    Întrebat în cadrul unui interviu acordat publicației România Liberă dacă el consideră că ferma de prepelițe sau cea de iepuri pot reprezenta o oportunitate de afaceri, demnitarul a răspuns: ”Aceste categorii reprezintă produse de nişă. Spre exemplu, la noi s-a terminat producţia de in şi cânepă, care este un produs destul de căutat. Problema este dacă mai avem noi agricultură capabilă să cultive in şi cânepă. Nu se mai lucrează cu topitorii, este altă tehnologie. La fel, a fost în mare vogă să facem ferme de melci. România nu este consumatoare de melci. Belgia şi ţările din Vest sunt mari consumatoare de melci. Una este să produci şi alta să vinzi. Orice producător român ar trebui să plece de la piaţă. Acum doi-trei ani, mergând prin ţară, am văzut la un târg pe marginea drumului un producător care vindea trufe. La un preţ derizoriu, evident. În Franţa, un kilogram de trufe ajunge şi la 5.000 de euro. Este piaţă de nişă. După ce ai produs, nu trebuie să stai pe marginea drumului, ci să ai o piaţă. Agricultura este o ştiinţă. Să te apuci de agricultură pentru că ai făcut şi nişte bani este o glumă. Ori eşti expert, ori te laşi. Ne trebuie consultanţă agricolă, camere agricole. Eu toate astea le-am pus printre priorităţile mele. La ora actuală, camerele agricole sunt nefuncţionale, trebuie rediscutat. S-au modificat proiecte până nu au mai fost funcţionale”.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Călin Cozma vinde 1.000 de hectare din cele 2.300 pe care le lucrează. Motivul? Vrea să își salveze afacerea! Noua PAC – subvenții APIA la hectar între 130 și 240 de euro Laurențiu Filipescu, crescător de capre: ”Vând brânza cu 45 lei/kg și laptele cu 15 lei/litru, dar livrez la ușa clientului”

    Ultimele știri

    Oierul Nicolae Romoșan și-a triplat vânzările de brânză cu o investiție deșteaptă de 2.000 de euro Fermierii care vor să facă procesare – fonduri de până la 10 milioane de euro. Ghidul final, publicat de AFIR Tărâțe în hrana puilor de găină – când și cum se administrează