• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANSVSA, raport final: Nu există o legătură între brânza din lotul analizat pe 22 februarie şi îmbolnăvirile bebelușilor

    Roxana Dobre -

    Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară (ANSVSA) a ajuns la concluzia că nu poate fi stabilită o legătură directă între brânza din lotul analizat pe 22 februarie şi îmbolnăvirile micuţilor. De aceea, a luat decizia de a extinde ancheta în cazul bebeluşilor infectaţi cu bacteria E.coli.

    ”Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) a recepţionat, până pe data de 29 februarie 2016, un număr de 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii şi notificate prin Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente şi Furaje. La acestea se adaugă un număr de 59 de eşantioane, recepţionate până pe data de 3 martie 2016, din probe prelevate de echipele mixte DSV – DSP din apă, produse lactate şi lapte materie primă şi 15 eşantioane din probe de produse lactate, solicitate pentru a fi analizate, de către proprietarul unităţii de procesare a laptelui din judeţul Argeş, în cadrul programului de autocontrol.

    Până la această dată, din totalul de 411 eşantioane recepţionate, 312 au fost finalizate (două cu rezultate pozitive) şi 99 de eşantioane sunt în lucru. Datele rezultate din verificările ANSVSA indică faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în data de 22.02.2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU”, se arată într-un comunicat.

    În cadrul aceluiași text, se precizează că, procesul de pasteurizare al laptelui materie primă asigură distrugerea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26), iar produsele rezultate sunt sigure pentru consum.

    ”În ceea ce priveşte proba pozitivă depistată la carnea de pasăre (cazul Bacău), precizăm că, prin tratarea termică corespunzătoare şi respectarea normelor de igienă se împiedică transmiterea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26). Ca urmare a recomandărilor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, ANSVSA, în cadrul verificărilor pe care le desfaşoară, va extinde investigaţiile la nivelul exploataţiilor de animale, care au produs sau furnizat alimente consumate, al procesării alimentelor şi al ingredientelor din compoziţia produselor alimentare, conform datelor transmise de Ministerul Sănătăţii”, mai precizează sursa citată.


    Te-ar mai putea interesa

    DE VÂNZARE: Depozit de cereale cu capacitate de 8.000 de tone în județul Tulcea – Ceamurlia de Jos Florin Barbu, declarație-șoc: ”Toate subvențiile care vor fi date fermierilor români vor fi date prin sprijin cuplat” Fermierul Dumitru Nistor recoltează 80-100 de tone de morcovi la hectar și vinde producția către magazine locale

    Ultimele știri

    Flori care se plantează în august și înfloresc în septembrie Caniculă și noapte cu vijelii și, izolat grindină. Unde ”lovesc” codurile galbene emise astăzi de ANM Vremea în august. Grafic pentru temperaturi și precipitații în ultima lună de vară