• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Argentina a lansat primul tip de soia cu toleranță la secetă

    agrointeligenta.ro -

    Argentina este prima țară din lume care a aprobat, în premieră mondială, primul tip de soia cu toleranță la secetă. Anunțul a fost făcut de către guvernul de la Buenos Aires, iar mișcare plasează Argentina în grupul țărilor care își exprimă susținerea noilor culturi modificate genetic, alături de Brazilia.

    Potrivit agenției oficiale de știri din Argentina – Telam, noua varietate a fost obținută în urma unui parteneriat public privat dintre Universidade Nacional do Litoral, unde a fost identificată gena, și compania Inder, care a încorporat tehnologia la soia. Astfel, rezultatul colaborării a fost un nou tip de soia care asigură producții ridicate chiar și în condiții de secetă.

    Conform aceleiași surse – Telam, ministrul Agriculturii din Argentina, a subliniat că va exista în continuare o concentrare a atenției pentru cercetarea transgenică în agricultură, cu atât mai mult cu cât în prezent, mai mult de 90% din culturile de soia, porumb și bumbac modificate genetic sunt furnizate doar cinci companii multinaționale. Astfel, oficialul argentinian a arătat că este nevoie de o extindere și de o ”democratizare” încât noile tehnologii să fie accesibile tuturor fermierilor.

    Concurența pe piața biotehnologiilor este acerbă în America de Sud unde și Brazilia a anunțat că inovează agricultura cu un noi tip de cartof rezistent la un virus periculos – virusul Y al cartofului (PVY), considerat principala problemă a acestei culturi și care poate provoca pierderi de până la 80%. De altfel, Consiliul de Informații despre Biotehnologii din Brazilia a emis și un comunicat de presă referitor la noua soia tolerantă la secetă, salutând acest pas ca unul important pentru a răspunde provocării de a asigura hrana pentru o populație în creștere, prin intermediul unei tehnologii durabile.

    ”Soia tolerantă la secetă fac posibil ca această cultură să fie înființată în zone unde sunt disponibile cantități scăzute de apă ceea ce ajută întrucât reduce presiunea asupra zonelor protejate și oferă o creștere în producția alimentară”, a arătat șeful Consiliului de Informații despre Biotehnologii din Brazilia.

    Sursa: Revista Globo Rural


    Te-ar mai putea interesa

    Un fermier britanic a doborât recordul mondial la producția de rapiță cu o recoltă de 7,52 de tone la hectar Vârsta la care găinile încep să ouă în funcție de rasă Avansul APIA din subvenții, în conturi mai devreme pentru peste 20.000 de fermieri

    Ultimele știri

    Cât timp pot fi lăsate găinile singure SCDA Lovrin a păstrat prețurile de anul trecut la sămânța de grâu și orz. Soiul Biharia, vedeta comenzilor Decizie Primărie: Circulația căruțelor, interzisă fără „toaletă portabilă” pentru animale