• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Unde au ajuns 19 tone de pește cu viermi? Ministrul Agriculturii, ipoteză-alarmantă: ”Chiar și mort, viermele poate provoca…”

    agrointeligenta.ro -

    Săptămâna trecută, ANSVSA a anunțat că a depistat 23 de tone cu viermi, pește important din Spania. Doar 4 tone au fost confiscate, potrivit raportării oficiale. Restul cantității a fost lăsată pe piață, plecându-se de la ideea că oricum, prin congelare, viermii ar fi murit.

    Ministrul agriculturii Achim Irimescu lansează însă ipoteza că se putea face mai mult întrucât chiar și morți, viermii care au contaminat peștii de import pot prezenta risc la consum.

    ”Dacă peștele nu a fost eviscerat, dar a fost congelat imediat, viermele moare, dar rămâne în intestin. Nu e o problemă nici în acest caz. Viermele e oricum mort, dacă peștele era congelat. Dar chiar mort, poate provoca o alergie sau o reacție consumatorului. E greu de spus. Autoritățile trebuie să controleze cât mai bine și cât mai mult”, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu în cadrul emisiunii ”După 20 de ani” de la Pro TV.

    Irimescu a arătat că el a lansat avertizări publice privind pește cu viermi pe care România îl importă. ”Acest parazit, Anisakis, apare de obicei în Marea Nordului, de obicei apare în intestine. Dacă peștele nu e eviscerat imediat după capturare, riscul e ca viermele să migreze în mușchi. Am avut o discuție în 2004 cu importatori-exportatori pe aceasta tema, nefiind in UE am putut interzice legal introducerea in Romania a pestelui cu Anisakis. E un parazit foarte periculos, in Japonia, care consuma sushi anual sunt 3.000 de cetățeni operați pentru că perforează stomacul”, a mai precizat Achim Irimescu.

    Citiți și:

    4 tone de PEȘTE cu VIERMI retrase de pe piață. Cantitatea provenea din SPANIA!

    Peștele cu viermi Anisakis își găsește loc pe piața din România! Irimescu: ”De ce punem pe piață ce se aruncă în alte state?”

     


    Te-ar mai putea interesa

    Laurențiu Filipescu, crescător de capre: ”Vând brânza cu 45 lei/kg și laptele cu 15 lei/litru, dar livrez la ușa clientului” Usturoiul de Copălău, la recoltat. Dumitru Mătrescu, fermier: ”Producție de aproape 8 tone, vindem cu 25 de lei/kg” Noua PAC – subvenții APIA la hectar între 130 și 240 de euro

    Ultimele știri

    Oierul Nicolae Romoșan și-a triplat vânzările de brânză cu o investiție deșteaptă de 2.000 de euro Fermierii care vor să facă procesare – fonduri de până la 10 milioane de euro. Ghidul final, publicat de AFIR Tărâțe în hrana puilor de găină – când și cum se administrează