• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Florin Barbu, declarație-șoc: ”Toate subvențiile care vor fi date fermierilor români vor fi date prin sprijin cuplat” Aurel Popescu, ROMPAN, despre prețul grâului: Ne conformăm pieței. Sunt producții record, dar proteina este mai slabă Avans subvenții 2025. Plată pe cap de animal – calcul cu adeverința APIA

    Ultimele știri

    AUR cere Guvernului să amâne plata ratelor și să acorde despăgubiri fermierilor afectați de secetă Laurențiu Filipescu, crescător de capre: ”Vând brânza cu 45 lei/kg și laptele cu 15 lei/litru, dar livrez la ușa clientului” MMAP: Fonduri din PNRR deblocate pentru împăduriri pe încă 2.000 ha. Proiectele, până pe 1 septembrie